BOHR

Søndag d. 31. januar 2022 kl. 20.00

Verden rummer mere end, hvad vi kan se og mærke. Niels Bohr revolutionerede den moderne videnskab, da han fremsatte sin teori om, at fysikken beskriver verden i vendinger, vi ikke umiddelbart kan visualisere eller forestille os. Sandheden kan virke selvmodsigende, og paradokset bliver kun et startpunkt for nye opdagelser. 

I 2022 er det 100 år siden, Niels Bohr modtog nobelprisen i fysik, og i den anledning hylder scenekunstkompagniet GLiMT denne ikoniske person og videnskabsmand. Det sker med en storslået multidisciplinær forestilling, der udfordrer fysikkens love og – ligesom Bohr – bringer undren tilbage i måden, vi ser verden på. 

Med GLiMTs karakteristiske sceniske sprog, der eksperimenterer med relationen mellem performere og scenografi, bliver historien fortalt med fx et Cyr wheel i rasende fart, der illustrerer Bohrs forskning omkring atomets hemmeligheder, og kropslige udfoldelser og illusioner, der forvrænger tid og rum og udfordrer tyngdekraften. 

Gennem en stærk visuel og sanselig forestilling vil vi komme Bohrs tanker nærmere og forstå, at vores daglige opfattelser af vores verden gemmer på så mange utrolige hemmeligheder.

Pris 250 kr.
Først til mølle: 150 kr
Ung u. 25 år 60 kr.

Stortrommen
Varighed 1 time uden pause
Nummererede siddepladser
Garderobe i kælderen
Fra 14 år