Brahms Trio

Onsdag d. 3. november kl. 19.030

Hørsholm Musikforening præsenterer Brahms Trio – en russisk trio bestående af Natalia Rubinstein (klaver), Nikolai Sachenko (violin) og Kirill Rodin (cello). De er professorer ved Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva og besøger Trommen som led i en Danmarksturné.

Trioen har vundet en række førstepriser i internationale musikkonkurrencer, og både Nikolai Sachenko og Kirill Rodin er vindere af den prestigefyldte Tjajkovskij-konkurrence. I foråret 2021 har Brahms Trio udgivet de første fem album i en stort anlagt antologi over russiske klavertrioer på pladeforlaget NAXOS.

Koncerten byder på noget nær en verdenspremiere: Nemlig den russisk-amerikanske komponist Nikolaj Lopatnikoffs ‘Klavertrio i a-mol’, opus 23, som så vidt vides aldrig er blevet spillet offentligt. Den blev genopdaget af trioens pianist, Natalia Rubinstein, i  Library of Congress i Washington, og får sin uropførelse i forbindelse med denne turné.

Programmet fortsætter med Rimskij-Korsakovs storslåede ‘Klavertrio i c-mol’, som  heller ikke blev opført i komponistens levetid, da det først var i 1939, at hans svigersøn, Maximilian Steinberg, fuldendte værket.

Sidst, men ikke mindst, vil der være mulighed for at opleve Anton Arenskijs ‘Klavertrio

i d-mol’, opus 32, om hvilken Igor Stravinskij engang sagde: “Bare det første tema fra Arenskijs klavertrio ville være nok til at begrunde den russiske musiks glorie”.

BILLETTER: 150 KR.

 

 

150 kr.
Fri entré for medlemmer af Hørsholm Musikforening.

Stortrommen
Nummererede siddepladser
Varighed: ca. 2 timer inkl. pause
Garderobe i kælderen