DRØMMEN – VELFÆRD, VIRKNER OG KRAG

5. oktober 2024 kl. 16.00

 Vi åbner voksenteatersæson i Kulturhus Trommen med et brag af et stykke musikdramatik, når Trommen viser den forrygende forestilling ’DRØMMEN – Velfærd, Virkner og Krag’.

Stykket tager publikum tilbage til en vigtig tid i danmarkshistorien – og til et gensyn med et af samtidens mest omtalte par, Virkner og Krag: I et fly på vej mod Sydfrankrig sidder to danske kendisser. De sidder så langt fra hinanden, som man nu kan i et fly i 1959. Selvom de begge er vant til at sole sig i opmærksomhed, forsøger de at være så anonyme som overhovedet muligt.

Det unge par må dog snart indse, at deres kærlighed ikke er til at skjule, så for at komme pressen i forkøbet, inviterer de hele Europas paparazzi-korps med til bryllup på selvsamme ferie i Sydfrankrig.

Så dramatisk og romantisk starter Helle Virkners og Jens Otto Krags ægteskab – og dermed også denne forestilling. I DRØMMEN flyder historien om et samfund i forandring sammen med et ægteskab, der på overfladen ligner drømmen om far, mor og børn i rækkehus. Men bag den idylliske facade lurer både personlige dæmoner og politiske udfordringer. 

DRØMMEN er en intim musikdramatisk fortælling om Danmark fra starten af 50’erne og helt frem til EF-afstemningen i 1972. Det er fortællingen om, hvordan det danske velfærdssamfund blev skabt, da kvinderne forlod køkkenet og trak i arbejdstøjet. Fra forarmet landbrugsland til moderne industrisamfund med nye frihedsidealer og forventninger om selv-realisering, bedre økonomi og frihed fra autoriteter. Om tiden frem til underskriften på en samfundskontrakt båret frem af socialdemokratiske idealer om lighed. 

En musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der udfordrer og stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer egentlig ser ud. 

Forestillingen er skabt i samarbejde mellem Teatergrad og Det Flydende Teater.

MEDVIRKENDE:
Lise Lauenblad, Rolf Hansen, Malou Takibo og Pelle Nordhøj Kann

KUNSTNERISK HOLD:
DRAMATIKER: Thomas Markmann
INSTRUKTØR: Stine Schrøder Jensen
KOMPONIST: Martine Madsen
SCENOGRAF: Nikolaj Heiselberg Trap
KOREOGRAF: Gunilla Lind
DRAMATURG OG KREATIV PRODUCENT: Christine Worre

 

 

Ordinær pris: 425kr
Først-til-mølle: 225 kr
Gruppe (min. 6 prs.): 195 kr

Sal: Stortrommen
Varighed: 75. min.
Unummererede Pladser