Fools Paradise

Lørdag d. 30. september 2023 kl. 16.00  

FOOLS’ PARADISE er en æstetisk, billedrig og grotesk, humoristisk forestilling inspireret af Michael Kviums kunst, hvor de tavse figurer på lærredet altid ser ud, som om de lige skal til at sige noget væsentligt.

Med teatrets virkemidler og skulptørens rumsans gengiver den prisbelønnede iscenesætter, Giacomo Ravicchio, de følelser og oplevelser, han får som beskuer af værkerne. Resultatet er en tværkunstnerisk blanding af drama, musikteater, performance og dukketeater for voksne.

Tragikomisk karikatur af ensomme mennesker

I kunstnerisk samtale med det groteske, kviumske univers vækker han figurerne til live og skaber en hudløst ærlig og tragikomisk karikatur af et samfund, hvor dybt ensomme mennesker hovmodigt fører sig frem med egosime, selviscenesættelse, grådighed og magtbegær.

Hjulpet af latteren kan vi frit spejle os i de overdrevne skabninger og deres absurde handlinger, genkende os selv og hinanden i dem og forstå, hvordan deres vrede og ondskab gemmer på fortabthed og angst for at blive oversete og skubbet ud af fællesskabet.

Forestillingen er en co-production mellem Meridiano Teatret, ZeBU og Operaen i Midten.

 

”Hans malerier er så teatralske”

Giacomo Ravicchio fortæller, at hans første møde med Michael Kviums kunst fandt sted foran en udstillingsplakat på gågaden i Horsens en tilfældig dag for snart 30 år siden, kort efter han var flyttet til Danmark fra Italien.

”Mødet ansporede mig til at undersøge mere om denne kunstner, og jeg sagde til mig selv, at hans malerier er så teatralske og hans figurer så dramatiske, at det ville være interessant at prøve at iscenesætte dem. Jeg tror, at årsagen til, at jeg blev så ramt af Kviums malerier, var, at jeg i dem så en ‘universel åbenhed’. Jeg så groteske billeder, der formidler følelser, enhver kan genkende. Jeg så unaturlige figurer, der på et meget basalt – nærmest urinstinktivt plan – fremstår som repræsentanter for den menneskelige race.”

”De skriger uden stemme. Deres vrede over den ensomhed, de befinder sig i, kommer til udtryk i aggression, egoisme, grådighed og dumhed. Vreden er bundet i det mørke, som er en uløselig del af det menneskelige sind. Et mørke, der udspringer af en dans med døden, imens de søger et lys at optræde i. Heri ligger der for skuespillerne en guldgrube af muligheder og udfordringer,” siger Giacomo Ravicchio.

 

På og bag scenen:
Medvirkende: Lars Begtrup, Therese Glahn, Jan Overgaard Mogensen, Karin Norrinder, Serafín Ziqver Xavier.
Instruktør, dramatiker og scenograf: Giacomo Ravicchio.
Kunstnerisk konsulent: Michael Kvium.
Komponist og lyddesigner: Jérôme Baur.
Dramaturgisk konsulent: Elise Müller
Koreografisk konsulent: Jørgen Carlslund
Lysdesigner: Martin Danielsen
Kostumedesigner: Karin Ørum
Skrædder: Anne Jørgensen
Dukkemager: Katrine Karlsen

Pris: 295 kr.
Først til mølle: 175 kr.
Grupper (min. 6 personer) 120 kr.

Sal: Stortrommen
Varighed: Ca. 1 time og 20 min.