Hyldest til Benny Andersen

Søndag d. 9. oktober 2022 kl. 16.00

I 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere - nationalpoet, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen. Hans digte, sange og samarbejdet med en anden højtelsket figur, troubadouren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier.

Povl har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger, men nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, som hylder Povl og Bennys univers og de elskede sange og tekster.

Og i front er Rasmus Dissing, hvis efternavn nærmest taler for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, men har sideløbende udviklet sin helt egen personlige stil. Ved klaveret sidder Henrik Gunde, kendt fra DR Big Band og for sit samarbejde med blandt andre Erik Grip.

Og så er der den ”originale” rytmesektion. Jens Jefsen har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing og Benny Andersen siden starten af 80erne og medvirker på tidløse albums som Hymner og ukrudt, Oven visse vande, Skynd dig langsomt m.fl. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000 og var fast medlem frem til Benny Andersens død i 2018.

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger af det elskede repertoire. Men frem for alt: forvent en kærlig musikalsk hilsen – en herlig og intim koncertoplevelse med levende samspil, masser af smil og latter og måske en lille tåre. Præcis som Benny Andersen elskede det.

Pris: 175 kr.

Stortrommen
Varighed: ca. 2 timer inkl. pause.
Unummererede siddepladser.

Garderobe i kælderen.