Fredag d. 1. december 2023 kl. 20.00  

Thomas Korsgaards hjerteskærende og tåkrummende morsomme bestseller-roman Man skulle nok have været der kan nu opleves på teaterscenen. Det er Det Kongelige Teater, som gæster Kulturhus Trommen med sin nye dramatisering af Korsgaards fortælling om rodløshed og forsøg på at finde hjem.

Man skulle nok have været der handler om at være gæst i verden, om hjemløshed og om sociale skel og fattigdom i det danske velfærdssamfund. Fortællingen er sidste del af Thomas Korsgaards roste romantrilogi om drengen Tue, og romanen vandt De Gyldne Laurbær i 2021.

Fra provinsen til København
Den syttenårige Tue med en hård opvækst i bagagen er flyttet fra provinsen til København. Han er endnu engang blev opsagt som lejer og er igen boligløs, og nu hutler han sig igennem, mens han prøver at blive forfatter.

Tue er rodløs og har aldrig haft et trygt hjem, og i forsøget på at få tag over hovedet flytter han ind på sofaen hos en veninde og hendes prisbelønnede arkitektmor. Her går han langt over stregen for, hvad en gæst kan tillade sig i sin søgen efter et sted at føle sig hjemme.

”Jeg kaster den ind i mørket til de andre ting”

I sin tekst udtrykker Korsgaard blandt andet Tues rodløshed på denne måde:

”Jeg bærer alting ned til storskrald. Jeg ved ikke, hvor jeg ellers skal stille det hen. En papkasse med min dyne, to sæt sengetøj, en knagerække og boksmadrassen. En sort affaldssæk fyldt med tøj, den røde bordlampe og et salt og pebersæt udformet som pingviner. Min barnets bog fra dengang mine forældre stadig tog billeder af os. ’Tues første år’ står der med blyant. Jeg kaster den ind i mørket til de andre ting. Det er den første september og tredje gang, jeg flytter, siden jeg tog til København fra Skive for fem måneder siden.”

 

På og bag scenen:
Medvirkende: Kasper Dalsgaard og Patrick Baurichter
Iscenesættelse: Henrik Grimbäck
Scenografi og kostumedesign: Jonas Fly
Lysdesign: Balder Nørskov
Lyddesign: Janus Jensen

Bemærk at der er bruges stroboskop lys under forestillingen.

Pris: 310 kr.
Først til mølle: 195 kr.
Grupper (min. 6 personer) 155 kr.

Sal: Stortrommen
Varighed: Ca. 1 time og 40 min.

Spis i Restaurant KozyKitchen inden arrangementet
Book bord på info@kozykitchen.dk