Nikolaj Nørlund

Torsdag d. 14. september 2023 kl. 20.00  

Nikolaj Nørlund har siden sin solodebut med ’Navnløs’ (1996), hvor han fortolkede Michael Strunge-digte, udfordret og skubbet sine egne og publikums grænser med imponerende og meget forskelligartede projekter inden for musik og lyrik.

Han fulgte op med Nye Optagelser (1997), som blev hans debut som dansksproget sangskriver.

Vidt omkring i det danske musikmiljø

Nørlunds eksperimenterede projekter har ført ham vidt omkring i det danske musikmiljø. Han har bl.a. lavet to albums i samarbejde med symfoniorkestret Copenhagen Phil, hvor moderne dansksproget sangskrivning forenes elegant med en storslået orkesterlyd.

Senest har han lavet albummet ’Housewarming’ (2019) i samarbejde med forfatter Naja Marie Aidt. Solo og i bandkonstellationer står Nikolaj Nørlund bag 20 EP- og albumudgivelser.

Ny single med Mew-forsanger

Nikolaj Nørlund udgav i februar 2023 singlen ’Den nye danske sommer’, som byder på en feature af Mew-forsanger Jonas Bjerre.

Det er en kærlighedssang, som med en ny Nørlund-lyd kreeret i samarbejde med keyboardmester Adi Zukanovic markerer starten på en rejse mod albumudgivelse i august og turne i september med en stribe singler som øer på vejen.

Hæver barren for dansk musik

Nørlund har gjort en ihærdig indsats for at hæve barren for dansksproget musik. Ud over syv-otte ambitiøse udgivelser i eget navn har han via sit pladeselskab Auditorium produceret og udsendt kunstnere med sans for såvel det sproglige som det musikalske.

Ud over hans succesfulde relancering af koryfæet Niels Skousen i 2002 kan Ulige Numre, Jens Unmack, Maskinvåd og Martin Ryum nævnes.

Har modtaget flere priser

Nikolaj Nørlund har tidligere været medlem af gruppen Trains And Boats And Planes og er periodevis aktiv i gruppen med det engelsksprogede projekt Rhonda Harris ved siden af sin solokarriere.

I 2003 vandt han en Danish Music Awards i kategorien Årets producer og i 2006 en Steppeulv ligeledes i kategorien Årets producer. I 2012 modtog Nørlund Niels Matthiasens kulturpris 'Kultur-Niels'.

 

Pris: 265 kr. inkl. gebyrer

Sal: Stortrommen.