RESTAURANT EUROPA

Lørdag d. 8. februar 2025 kl. 16.00

Kom med på restaurant, når forestillingen ’Restaurant Europa’ åbner dørene til en humoristisk, samfundssatirisk aften – en aften, hvor en historie om tidernes skiften set gennem en stille tjenerskikkelses øjne udspiller sig for øjnene af publikum.

Scenen er sat mellem krystalkarafler, stivede damaskduge og et farverigt klientel af forretningsfolk og dekadente bohemer – og midt i det hele en pedantisk tjener, der kæmper for at holde etablissementets stolte traditioner i hævd. Men en dag gør nye kunder deres entré. De bestiller sære svampe, drikker kaffe af tekopper og får stamgæsterne til at kaste salami på de kostbare Jugend-spejle. Kort sagt: Kursen mod katastrofen er sat!

Restaurant Europa er en hudflettende satire over et kontinent med værdier i skred; en kulturel mastodont, der er ved at krakelere bag en sminket facade. Stykket er en dramatisk monolog skrevet over den norske forfatter Matias Faldbakkens roman ’The Hills’ fra 2017.

Forestillingen have premiere på teatret Får302 i foråret 2022 og spillede for udsolgte huse. Den fik stor anmeldersucces og skuespiller Jacque Lauritsen blev Reumert-nomineret for Årets Mandlige Hovedrolle.

Pressen skrev bl.a.:


“Fængslende monolog spillet imponerende præcist og ubehageligt … en fremragende præstation” /Information

“…stor indlevelse og et altomsluttende nærvær med publikum. Det er dragende, sanseligt og opløftende imponerende”/ Weekendavisen

 

MEDVIRKENDE:
Jacque Lauritsen

KUNSTNERISK HOLD:
TEKST: Matias Faldbakken                                                             
DRAMATISERING: Jacque Lauritsen
ISCENESÆTTELSE: Andreas Dawe
SCENOGRAFI: Julie Forchhammer
LYSDESIGN: Sonja Lea
LYDDESIGN: Brian Larsen
PRODUCENT: AKUT360 

Ordinær pris: 310kr
Først-til-mølle: 195 kr
Gruppe (min. 6 pers.): 145 kr

Sal: Stortrommen
Varighed: 75. min.
Unummererede Pladser