Frivillig Filmklub

Filmklubben startede i februar 2020 og er et samlingssted for filminteresserede mennesker, der har lyst til at dele deres begejstring for de levende billeder med ligesindede. Filmklubben er frivilligt drevet og det er gratis at blive medlem.

Filmklubben har en styregruppe bestående af ca. 20 frivillige, og er opdelt i grupper. Der er fx. en filmudvalgsgruppe, en administrativ, en praktisk og en hyggegruppe som hver især står for forskellige opgaver der samlet danner styregruppen.

Det er gratis at være medlem i filmklubben, dog er der en begrænsning på 70 personer til hver enkelt visning, derfor kræves der tilmelding.

De film der bliver vist i klubben må ikke annonceres offentligt, men vi må gerne annoncere det i Kulturhuset, så når filmene er valgt vil du kunne se det på en plakat/flyer i huset. 

Filmklubben er pt. lukket for nye tilmeldinger. Siden opdateres når der bliver åbnet for nye tilmeldinger.

Datoer for visning af film i Filmklubben:

4. August kl. 18.00

11. August kl. 10.00

1. September kl. 18.00

8. September kl. 10.00

6. Oktober kl. 18.00

13. Oktober kl. 10.00

10. November kl. 18.00

17. November kl. 10.00

1. December kl. 18.00

8. December kl. 10.00

 

Øvrige relevante tilbud til de filminteresserede

Hjemløs: film + oplæg
2. Marts kl. 16.00-17.45

I anledning af Hjemløsemarchen 2020 søndag d. 8. marts stiller Hørsholm Bibliotek skarpt på de mennesker i Danmark, der af mange forskellige årsager, står uden tag over hovedet.

Vi viser Ditte Haarløv Johnsens gribende dokumentarfilm ’Hjemløs’ (2010) om tre unge mænd fra den tidligere danske koloni Grønland, der bor på gaden i København. Haarløv Johnsen har fulgt mændene et helt år, og i løbet af filmen kommer vi ind under huden på de tre venner. Filmen følger deres kamp for at få livet til at hænge sammen i et samfund, der mest af alt ignorerer dem, og hvor konstante konflikter med familie, danske autoriteter og de andre på gaden skal håndteres. Det er en hverdag fyldt med selvdestruktion og druk, men også et liv, der byder på kærlige stunder og håb for fremtiden.

Inden filmvisningen vil de to initiativtagere til Hjemløsemarchen fortælle deres egen historie som hjemløse og om initiativet, der er inspireret af den historiske hjemløsemarch i 1928. Se hjemløsemarchens facebookside her

Hent gratis billet her

Spice Girls – Girl Power! Live in Istanbul
9. Marts kl. 17.00

Storslåede musikoplevelser på det store lærred med streamingtjenesten Stingray Qello

Vi fortsætter succesen og viser flere eminente koncertfilm i Lilletrommen i foråret 2020. Med sit store lærred og sin gode lyd danner biografsalen de optimale rammer om forestillingerne – glæd dig!

Mandag d. 9. marts fejrer vi Kvindernes Internationale Kampdag med en gedigen omgang girl power, når vi viser koncertfilm med 90’ernes absolut største popgruppe, Spice Girls. Filmen er optaget i 1997 i Istanbul, hvor Spice Girls optrådte med to koncerter to aftener i træk. Vi garanterer dig et nostalgisk 90’ertrip med syntetiske outfits, velkoordinerede dansetrin og suveræne ørehængere.

Varighed: 56 min.

Hent gratis billet her

Livestreaming fra Den Sorte Diamant:
International Forfatterscene: Jonathan Safran Foer (US)
17. Marts kl. 20.00

Klimaforandringerne har gjort sit indtog i litteraturen, hvor nu også forfatterne tager stilling til det allestedsværende emne og præsenterer deres bud på løsninger. Den store amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med tidligere klima- og energiminister Connie Hedegaard om sin helt nye nonfiction bog, We are the Weather, som netop sætter fokus på klimaforandringerne. Hørsholm Bibliotek liverstreamer arrangementet i Lilletrommen. 

Hent gratis billet her

Dark waters snigpremiere
18. Marts kl. 19.00

D. 19. marts får DARK WATERS premiere, og i den forbindelse har vi indgået et spændende samarbejde med COOP. Hvor vi inviterer til snigpremiere til filmen til kun 45 kr dagen før (18. marts). Er du medlem af Den frivillige filmklub kan du med dit medlemskort få gratis popcorn til filmen. 

Den vedholdende advokat, Robert Bilott, afslører en mørk hemmelighed, der forbinder en række uforklarlige dødsfald til et af Verdens største selskaber: Dupont Chemicals. I årtier har Dupont bevidst forurenet drikkevandet i forbindelse med produktionen af deres mest lukrative produkt: Teflon. I sin kamp for at få sandheden frem i lyset bringes Roberts fremtid, familie og liv i overhængende fare og Robert må gøre op med sig selv hvor langt han er villig til ...

Køb eller reserver dine billetter her

Dokumentarfilmvisning + livestreamet paneldebat med Edward Snowden
23. Marts kl. 18.30

Mød Edward Snowden på en direkte forbindelse fra hans eksil i Rusland, når han taler med DRs viden og tech-korrespondent Henrik Moltke efter Danmarkspremieren på dokumentarfilmen ‘iHuman’.

Efter samtalen med Snowden udvides panelet med instruktør Tonje Hessen Schei, Snowdens advokat Ben Wizner (ACLU) og professor og ekspert i kunstig intelligens v. IDA og ANE, Thomas Bolander (DTU).

Hørsholm Bibliotek viser dokumentarfilmen i Lilletrommen og livestreamer paneldebatten direkte fra Bremen Teater bagefter.

Hent gratis billet her

Musikdokumentar: Eight Days A Week: The Touring Years
6. April kl. 16.00

Storslåede musikoplevelser på det store lærred med streamingtjenesten Stingray Qello

Vi fortsætter succesen og viser flere eminente koncertfilm i Lilletrommen i foråret 2020. Med sit store lærred og sin gode lyd danner biografsalen de optimale rammer om forestillingerne – glæd dig!

Mandag d. 23. marts kl. 16 viser vi den Oscar-vindende filminstruktør Ron Howards musikdokumentar ’Eight Days A Week: The Touring Years’ (2016) om The Beatles. Gennem et væld af gamle tv-interviews, -optagelser og liveoptrædener undersøger filmen fænomenet The Beatles – orkestret der revolutionerede popmusikken, influerede ungdomskulturen og opfandt masseunderholdningen, som vi kender den.

Hent gratis billet her

Livestreamede foredrag: Ig Nobel Prize: first laugh, then think
14. April kl. 19.00

Livestreaming direkte fra Aarhus universitet

The Ig Nobel Prize is awarded for “peculiar research” that at first makes us laugh and then think deeply. Attend this lecture for a humour-filled dive into the prize-winning research. Meet Marc Abrahams and some of the recent prize winners.

The lecture is taught in English/Foredraget afholdes på engelsk.

Meet some of the researchers who have received the alternative Nobel Prize – the Ig Nobel Prize.

It is hard to describe the Ig Nobel Prize and the lectures of the price winners in particular –you need to experience it.

Hent gratis billet her

Koncertfilm: Norah Jones – Live in 2004
20. April kl. 16.00

Storslåede musikoplevelser på det store lærred med streamingtjenesten Stingray Qello

Vi fortsætter succesen og viser flere eminente koncertfilm i Lilletrommen i foråret 2020. Med sit store lærred og sin gode lyd danner biografsalen de optimale rammer om forestillingerne – glæd dig!

Mandag d. 20. april kl. 16 viser vi jazzsangerinden Norah Jones i en koncertfilm fra 2004. Hun brød igennem i 2002 med hittet Come away with me som også var navnet på hendes debutalbum. Denne koncert var i forbindelse med hendes andet album Feels like home som blev flot modtaget af anmeldere og fans. Ved denne koncert har hun flere gæsteoptrædener hvoraf en af dem er Dolly Parton. Hør numre som Sunrise, Come away with me, Don’t know why og Those sweet words.

Hent gratis billet her